Gottamentor.Com
Gottamentor.Com

100 zabawnych pytań o ciekawostki filmowe (z odpowiedziami), aby zbić wszystkich swoich kochających filmy przyjaciół



Dowiedz Się O Swojej Liczbie Aniołów

ciekawostki filmowe

Czy chcesz pochwalić się zmysłem showbiznesu podczas następnej nocy z wirtualnymi grami, czy? Impreza Netflix ? W poszukiwaniu idealnej rozrywki przed grą dla Oscary przyjęcie? Jesteśmy z Tobą!

Tu są 100 klasycznych filmów ciekawostki pytania , od łatwych do niejasnych.

1. Pytanie: Jakie są umierające słowa Charlesa Fostera Kane'a w Obywatel Kane ?
Odpowiedź: Rosebud


2. Pytanie: Kto grał panią Robinson w Absolwent ?
Odpowiedź: Anna Bancroft

3. Pytanie: Jaki był pierwszy pełnometrażowy film animowany, jaki kiedykolwiek wypuszczono?
Odpowiedź: Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków

4. Pytanie: W Macierz , czy Neo bierze niebieską czy czerwoną pigułkę?
Odpowiedź: Netto

5. Pytanie: Do jakiego filmu Tom Hanks zdobył swoją pierwszą nominację do Oscara?
Odpowiedź: Duży

6. Pytanie: Jaki musical z 1927 roku był pierwszym talkiem?
Odpowiedź: Piosenkarka jazzowa

7. Pytanie: Jak nazywa się wieżowiec w? Trud ?
Odpowiedź: Plac Nakatomi


8. Pytanie: Jakiego smaku Pop Tarts używa Buddy the Elf w swoim spaghetti? Elf?
Odpowiedź: Czekolada

Związane z: Harry Potter Ciekawostki: 50 ciekawostek o czarodziejskim świecie

9. Pytanie: Jaki szokujący horror Wesa Cravena niósł slogan marketingowy: Aby uniknąć omdlenia, powtarzaj: „To tylko film…”?
Odpowiedź: Ostatni dom po lewej

10. Pytanie: Jaka grupa wokalna pop występuje na weselu w Druhny ?
Odpowiedź: Wilson Phillips

11. Pytanie: Co naprawdę- życie znowu-znowu-znowu hollywoodzka para mocarzy zagrała w filmie Kto się boi Virginii Woolf? ?
Odpowiedź: Elizabeth Taylor i Richard Burton

12. Pytanie: Który amerykański scenarzysta/reżyser zagrał w kilku kultowych europejskich spaghetti westernach?
Odpowiedź: Clint Eastwood

13. Pytanie: Kto grał juror numer 8 w 12 gniewnych mężczyzn ?
Odpowiedź: Henryk Fonda

Związane z: Zaktualizowane daty premiery wszystkich filmów przesuniętych z powodu koronawirusa od Mulan do Top Gun


14. Pytanie: Głowa jakiego zwierzęcia jest na pierwszym planie w niesławnej scenie z Ojciec chrzestny ?
Odpowiedź: Koń

15. Pytanie: Do jakiego programu telewizyjnego nawiązywał Jack Nicholson, gdy reklamował Here’s Johnny! w Lśnienie ?
Odpowiedź: The Tonight Show, w którym występuje Johnny Carson

16. Pytanie: Co krytycznie obejrzało komedię country z 1984 roku? Dolly Parton a Sylvester Stallone stał się w końcu kultowym klasykiem?
Odpowiedź: Kryształ górski

17. Pytanie: Kto grał właściciela parku, Johna Hammonda? Park Jurajski ?
Odpowiedź: Richard Attenborough


18. Pytanie: W jakim thrillerze z 1976 roku Robert De Niro mówi, że do mnie mówisz?
Odpowiedź: Kierowca taksówki

Związane z: 50 zabawnych świątecznych ciekawostek (z odpowiedziami)

19. Pytanie: Jak nazywa się hymniczny taniec na początku roku? Rocky Horror Picture Show ?
Odpowiedź: Zakrzywienie czasu

20. Pytanie: Za jaki film Steven Spielberg zdobył swojego pierwszego Oscara? Najlepszy reżyser?
Odpowiedź: Lista Schindlera

21. Pytanie: Jak nazywa się kurtyzana grana przez Nicole Kidman w? Red Mill!
Odpowiedź: Satyna

22. Pytanie: W dramacie z 1950 roku Bette Davis mówi: Zapnij pasy; to będzie burzliwa noc?
Odpowiedź: Wszystko o Ewie

23. Pytanie: Temat z Trzeci mezczyzna (nazywany również The Harry Lime Theme był wykonywany na jakim instrumencie?
Odpowiedź: Cytra

24. Pytanie: Marlon Brando mógł być pretendentem do jakiego kultowego dramatu kryminalnego z 1954 roku?
Odpowiedź: Na froncie wodnym

25. Pytanie: Jaki słynny punkt orientacyjny w Los Angeles jest często przedstawiany w Buntownik bez powodu ?
Odpowiedź: Obserwatorium Griffitha

26. Pytanie: Kto grał Martin Luther King Jr . w biografii z 2019 r. Selma ?
Odpowiedź: David oyelowo

Związane z: 100 najlepszych programów telewizyjnych do oglądania na Netflix podczas dystansu społecznego

27. Pytanie: Kto wyreżyserował Borisa Karloffa w klasyce? Frankenstein i Narzeczona Frankensteina ?
Odpowiedź: James Wieloryb

28. Pytanie: Jaka niesławna bomba kasowa z 1980 roku zrujnowała karierę? Łowca jeleni reżyser Michael Cimino?
Odpowiedź: Bramy niebios

29. Pytanie: Jakie słowa są napisane na kostkach wielebnego Harry'ego Powella (Robert Mitchum) w Noc Łowcy ?
Odpowiedź: Miłość i nienawiść.

30. Pytanie: W co gra hollywoodzka gwiazda filmowa Zombieland ?
Odpowiedź: Bill Murray

31. Pytanie: W Ryzykowny biznes , do jakiej piosenki zsynchronizował się Tom Cruise w swojej bieliźnie?

Odpowiedź: Old Time Rock and Roll autorstwa Boba Segera

32. Pytanie: Kto jako jedyny otrzymał nominację do Oscara za aktorstwo? Władca Pierścieni film?
Odpowiedź: Ian McKellen

33. Pytanie: Kto przejął rolę miłosnego zainteresowania Bruce'a Wayne'a Rachel Dawes w? Mroczny rycerz , po wyjściu Katie Holmes po Batman Początek ?
Odpowiedź: Maggie Gyllenhaal

34. Pytanie: Jaka piosenka jest odtwarzana w napisach początkowych? strażnicy Galaktyki ?
Odpowiedź: Przyjdź i zdobądź swoją miłość przez Redbone

35. Pytanie: Za który przebój muzyczny z 1964 roku Julie Andrews zdobyła Oscara dla najlepszej aktorki?
Odpowiedź: Mary Poppins

36. Pytanie: Jaki jest najbardziej dochodowy film wszech czasów z oceną R?
Odpowiedź: Żartowniś

Związane z: Szukasz śmiechu na całe życie? Mamy dla Ciebie 120 najlepszych komedii wszechczasów

37. Pytanie: Jaki film kryminalny z 1994 roku ożywił karierę Johna Travolty?
Odpowiedź: Pulp Fiction

38. Pytanie: Kto wyraził zmysłową Jessicę Rabbit w Kto się boi Królika Rogera?
Odpowiedź: Kathleen Turner

39. Pytanie: Który film został błędnie ogłoszony zwycięzcą najlepszego filmu w 2019 roku? nagrody Akademii , podczas największego przewrotu Oscarów wszech czasów?
Odpowiedź: La La Land

40. Pytanie: W którym filmie Alfreda Hitchcocka z 1948 roku wystąpił James Stewart i został nakręcony tak, by wyglądał jak jedno ciągłe ujęcie?
Odpowiedź: Lina

41. Pytanie: Cóż, nikt nie jest idealny to ostatnia kwestia (i puenta) z klasycznej komedii z 1959 roku Marilyn Monroe ?
Odpowiedź: Niektórzy lubią gorąco

42. Pytanie: Przedstawienie sceniczne Wszyscy przychodzą do Ricka został dostosowany do ekranu, aby stać się zwycięzcą najlepszego filmu w 1942 roku?
Odpowiedź: biały Dom

Powiązane: 250 Najlepsze nazwy zespołów ciekawostek

43. Pytanie: W jakim 1979 James Bond film czy słynny szpieg leci w kosmos?
Odpowiedź: Moonraker

44. Pytanie: Kto napisał słynną, przerażającą muzykę tematyczną? Halloween ?
Odpowiedź: John Carpenter

45. Pytanie: Jaki animowany klasyk był pierwszym filmem Disney Renaissance z końca XX wieku?
Odpowiedź: Mała Syrenka

46. ​​Pytanie: W Czas apokalipsy , mówi Robert Duvall, uwielbiam zapach _____ o poranku.
Odpowiedź: Napalm

47. Pytanie: Jak nazywa się łódź Quinta, która poluje na rekiny? Szczęki ?
Odpowiedź: Orka

48. Pytanie: Jak nazywa się najsłynniejsza, powracająca postać Charliego Chaplina?
Odpowiedź: Włóczęga

49. Pytanie: Aaron Sorkin zdobył Oscara za napisanie tego dramatu z 2019 roku o tworzeniu Facebooka?
Odpowiedź: Sieć społeczna

Związane z: 101 pytań i odpowiedzi na temat ciekawostek Disneya!

50. Pytanie: Kto zagrał kultową femme fatale Phyllis Dietrichson w klasycznym filmie noir z 1946 roku? Podwójne odszkodowania ?
Odpowiedź: Barbara Stanwyck

51. Pytanie: Jaki jest model rewolweru rozsławiony przez Brudnego Harry'ego Callahana Clinta Eastwooda?
Odpowiedź: Smith & Wesson Model 29 .44 Magnum

52. Pytanie: Który dramat wojenny z 1927 roku był pierwszym filmem, który kiedykolwiek wygrał najlepszy film?
Odpowiedź: Skrzydełka

53. Pytanie: Kto jest pierwszym aktorem, który zagra Jacka Ryana na ekranie?
Odpowiedź: Alec Baldwin

54. Pytanie: Jakie było nazwisko urodzenia Audrey Hepburn?
Odpowiedź: Audrey Kathleen Ruston

55. Pytanie: Joaquin Phoenix otrzymał swoją pierwszą nominację do Oscara za rolę rzymskiego cesarza Kommodusa w jakim filmie, który zdobył Oscara w 2019 roku?
Odpowiedź: Gladiator

56. Pytanie: Kto zagrał Niezatapialną Molly Brown w Tytaniczny ?
Odpowiedź: Kathy Bates

Związane z: Chwyć popcorn! Oto 14 najlepszych witryn do przesyłania strumieniowego filmów do pokazów w domu

57. Pytanie: W thrillerze akcji Prędkość , dlaczego prawo jazdy Annie (Sandry Bullock) zostało zawieszone?
Odpowiedź: Ona przyspieszyła

58. Pytanie: Jennifer Lawrence zdobyła nagrodę Akademii dla Najlepszej Aktorki za co 2012 komedia romantyczna /dramat?
Odpowiedź: Poradnik pozytywnego myślenia

59. Pytanie: Bitwa pod Termopilami posłużyła jako podstawa tego bardzo stylizowanego filmu akcji z 2019 roku, który przebił miecze i sandały?
Odpowiedź: 300

60. Pytanie: Który słynny kompozytor filmowy napisał muzykę do 1989 roku Tima Burtona? Ordynans ?
Odpowiedź: Danny Elfman

61. Pytanie: Który thriller Alfreda Hitchcocka słynie z szokującej sceny pod prysznicem?
Odpowiedź: Psycho

62. Pytanie: Jaki jest najbardziej dochodowy film obcojęzyczny w kasie amerykańskiej?
Odpowiedź: Pasja Chrystusa

63. Pytanie: Kto napisał scenariusz dla Skalisty ?
Odpowiedź: Sylwester Stallone

64. Pytanie: Jaki pomnik narodowy wspina się Cary Grant w emocjonujących ostatnich chwilach Północ, północny zachód ?
Odpowiedź: Góra Rushmore

65. Pytanie: Co było Quentin Tarantino ' pierwszy film jako scenarzysta/reżyser?
Odpowiedź: Rezerwowe Psy

Związane z: Oceniamy wszystkie dziewięć filmów Quentina Tarantino, w tym Pewnego razu…w Hollywood

66. Pytanie: Która zdobywczyni Oscara blond bomba zagrała ukochaną Jamesa Stewarta, Lisę Carol Fremont w Tylna szyba ?
Odpowiedź: Grace Kelly

67. Pytanie: Kto jest jedyną osobą, która kiedykolwiek otrzymała nominację do Oscara za działanie w? Gwiezdne Wojny film?
Odpowiedź: Alec Guinness

68. Pytanie: Jakie imię aktorki, która głosi Księżniczkę Elsę w Mrożony filmy, czy John Travolta zepsuł się podczas rozdania Oskarów w 2019 roku?
Odpowiedź: Idina Menzel

69. Pytanie: Jakie jest prawdziwe imię postaci Oblubienicy Umy Thurman z? Kill Bill ?
Odpowiedź: Beatrix Kiddo

70. Pytanie: Jaki wybitny amerykański reżyser zdobył Oscara za stery? Forrest Gump ?
Odpowiedź: Robert Zemeckis

71. Pytanie: Trzy hity Jima Carreya — Maska, głupi i głupszy i Ace Ventura: Detektyw zwierzaków — wszystkie zostały wydane w którym roku?
Odpowiedź: 1994

Parada codziennie

Wywiady z gwiazdami, przepisy kulinarne i porady zdrowotne dostarczane do Twojej skrzynki odbiorczej. Adres e-mail Proszę wpisać aktualny adres e-mail.Dziękujemy za zarejestrowanie się! Sprawdź pocztę e-mail, aby potwierdzić subskrypcję.

72. Pytanie: Ile słońc ma na ojczystej planecie Luke'a Tatooine? Gwiezdne Wojny ?
Odpowiedź: Dwa

73. Pytanie: Który film ma rekordową liczbę nagrodzonych Oscarami bez zdobycia nagrody w kategorii Najlepszy Film (łącznie osiem zwycięstw)?
Odpowiedź: Kabaret

74. Pytanie: W którym thrillerze Jamesa Bonda z 1969 roku słynny szpieg zakochuje się i bierze ślub?
Odpowiedź: W Tajnej Służbie Jej Królewskiej Mości

75. Pytanie: W którym filmie z 1970 r. zadebiutował pełnometrażowy Arnold Schwarzenegger?
Odpowiedź: Herkules w Nowym Jorku

76. Pytanie: Jaki jest pierwszy film, który kiedykolwiek otrzymał ocenę PG-13?
Odpowiedź: Czerwony świt (1984)

77. Pytanie: Jaki jest najbardziej dochodowy film wszech czasów, biorąc pod uwagę inflację?
Odpowiedź: Przeminęło z wiatrem

78. Pytanie: Jaki jest najbardziej dochodowy film wszechczasów, jeśli nie bierze się pod uwagę inflacji?
Odpowiedź: Avengers: Endgame

79. Pytanie: Co wyróżnia hotel w Los Angeles? Ładna kobieta ?
Odpowiedź: Beverly Wilshire od Four Seasons

80. Pytanie: Jaki jest jedyny film z oceną „X”, który wygrał najlepszy film na Oskarach?
Odpowiedź: Midnight Cowboy

81. Pytanie: Kto grał detektywa Ricka Deckarda w? Blade Runner ?
Odpowiedź: Harrison Ford

82. Pytanie: Jak nazywa się statek kosmiczny w? Obcy ?
Odpowiedź: USCSS Nostromo

83. Pytanie: Ten uznany, nagrodzony Oscarem filmowiec wyreżyserował Happy Feet , Dziecko: Świnia w mieście i Mad Max: Na drodze gniewu .
Odpowiedź: George Miller

84. Pytanie: Kim jest pierwsza i jedyna kolorowa kobieta, która zdobyła Oscara dla najlepszej aktorki?
Odpowiedź: Halle Berry

85. Pytanie: Jaka jest fikcyjna marka papierosów w filmach Quentina Tarantino?
Odpowiedź: Papierosy z czerwonego jabłka

86. Pytanie: Kto grał Złą Czarownicę z Zachodu w Czarnoksiężnik z krainy Oz ?
Odpowiedź: Małgorzata Hamilton

87. Pytanie: Która gwiazda filmowa zostaje zabita w początkowej scenie Krzyk ?
Odpowiedź: Drew Barrymore

88. Pytanie: Jak nazywa się postać Johna Wayne'a? Prawdziwe męstwo (grany przez Jeffa Bridgesina w remake'u)?
Odpowiedź: Kogut Cogburn

89. Pytanie: Co jest najbardziej dochodowe film wojenny cały czas i Najbardziej dochodowy film Clinta Eastwooda w historii?
Odpowiedź: Amerykański snajper

90. Pytanie: Ile Oscarów zdobyła Meryl Streep?
Odpowiedź: Trzy

91. Pytanie: Do ilu Oscarów była nominowana Meryl Streep?
Odpowiedź: dwadzieścia jeden

92. Pytanie: Kto grał Bonnie Parker i Clyde Barrow wrow Bonnie & Clyde ?
Odpowiedź: Faye Dunaway i Warren Beatty

93. Pytanie: Który film Martina Scorsese jest rekordem wszech czasów dla bomb F?
Odpowiedź: Wilk z Wall Street

94. Pytanie: Jak nazywa się rozszerzona sekwencja baletowa pod koniec? Śpiewać w deszczu ?
Odpowiedź: Melodia Broadwayu

95. Pytanie: Jak ma na imię wyimaginowany przyjaciel Rileya? Na lewą stronę ?
Odpowiedź: Bing Bong

96. Pytanie: Kto grał Zielonego Goblina w przeboju kasowym w 2019 roku Człowiek Pająk ?
Odpowiedź: Willem Dafoe

97. Pytanie: W jakim filmie George Clooney zdobył dotychczas swojego jedynego aktorskiego Oscara?
Odpowiedź: Syriana

98. Pytanie: Pod koniec Zawrót głowy , kiedy Judy przemienia się w Madeline, jest skąpana w jakim kolorze światła?
Odpowiedź: Zielony

99. Pytanie: Kto grał Regan MacNeil w Egzorcysta ?
Odpowiedź: Linda Blair

100. Pytanie: Tylko trzy filmy w historii zdobyły wielką piątkę Oscarów (Najlepszy Film, Najlepszy Reżyser, Najlepszy Scenariusz, Najlepszy Aktor i Najlepsza Aktorka). Nazwij je.
Odpowiedź: Stało się to pewnej nocy One , Lot nad kukułczym gniazdem i Milczenie owiec .

Chcesz więcej pytań o ciekawostki? Wypróbuj nasz Ciekawostki o popkulturze i Biuro drobnostki.